Capego Bokslut - 299A Övriga upplupna kostnader

Denna bilaga används för att specificera och beräkna övriga kostnader som hänför sig till räkenskapsåret. Här kan du t ex fylla i upplupna avgifter för pensionsförsäkringar. Här ska även skulder för ej fakturerade men levererade varor och tjänster redovisas.

Så här fyller du i bilagan

Ange typ av kostnad, vilken period fakturan avser, motkonto och fakturabelopp exklusive moms. Programmet räknar automatiskt ut beloppet som ska periodiseras. Beräkningen baseras på exakt antal dagar. Du kan ändra beloppet manuellt om du bokar i "Tillåt manuell inmatning".

Du kan välja att visa föregående års uppgifter. Har du inte använt bilagan tidigare i Capego kan du bocka för Tillåt manuell inmatning och skriva in dem för att få en tydlig jämförelse.

Bockar du för Bokför endast periodens förändring kommer förändringen mellan Belopp föreg år och Per. Belopp att bokföras när du klickar på konteringsstämplen. Är Bokför endast periodens förändring inte förbockad så blir det årets periodiserade belopp som kommer upp i konteringsförslaget.

Exempel

Du har bokslutsdag per 20xx-06-30 och har i augusti 20xx fått en faktura avseende hyra för juni, juli och augusti på 9.000 kr exklusive moms. Du matar in 20xx-06-01 - 20xx-08-31 i fältet för period och 9.000 i beloppsfältet. Programmet räknar ut din upplupna kostnad räknat efter antal dagar. Vill du avrunda till 2.000 kan du mata in beloppet manuellt.

Utgående skuld kan överföras till bilaga 2900 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter genom att bilagenumret för 299A anges på 2900.