Capego Bokslut - 2941 Beräknad upplupna sociala avgifter

Denna bilaga används för att beräkna upplupna sociala avgifter (konto 2941) på upplupna löner och semesterlöner.

Beräkning av sociala avgifter som förfaller till betalning nästföljande månad görs på bilaga 2731 Avräkning sociala avgifter.

Så här fyller du i bilagan

Fälten löneskuld och semesterlöneskuld fylls i automatiskt om du har upprättat bilagorna 2910 och 2920A. Du kan ändra beloppen. Om du t ex har räknat ut löneskuld och/eller semesterlöneskuld för pensionärer hämtas även dessa till fälten löneskuld och semesterlöneskuld. Du måste då manuellt ändra beloppen och skriva in dem på raderna för löneskuld/semesterlöneskuld för pensionärer. Vill du sedan åter hämta värden från de underliggande bilagorna väljer du knappen till vänster om fälten. Har du inga underliggande bilagor fyller du i beloppen själv.

Programmet föreslår den arbetsgivaravgift respektive särskild löneskatt som gäller då innevarande räkenskapsår slutar. Den går att ändra manuellt. Efter att du har fyllt i alla uppgifter räknas skulden för arbetsgivaravgifter ut automatiskt.

Utgående skuld kan överföras till bilaga 2900 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter genom att bilagenumret för 2941 anges på 2900.