Capego Bokslut - 244B Leverantörsskulder utan momsspecifikation

Denna bilaga använder du för att specificera dina leverantörsskulder.

Så här fyller du i bilagan

Ange leverantörens namn, fakturadatum, fakturanummer, konto, skuldbelopp och förfallodatum. Du kan även ange betalningsdatum. Till skillnad från bilaga 244A kan du här inte ange belopp för mervärdeskatt.

Använder bolaget reskontra i sitt bokföringsprogram så kan du med fördel använda en pdf-utskrift på reskontran från bokföringsprogrammet som underlag till bokslutet och koppla den till en extern bilaga.

Kontantmetoden

Bokför du dina leverantörsskulder enbart vid bokslutstillfället kan du först fylla i bilagan och sedan skapa en verifikation. Då ger programmet dig automatiskt ett förslag på verifikation. Kontot i bilagehuvudet krediteras och kostnadskontona debiteras. Du får dock inget förslag på kontering av momsen. Det går att ändra och lägga till uppgifter på verifikationen.

Delsummor

Har du många fakturor från samma leverantör kan du sortera fakturorna i bokstavsordning och få fram en delsumma genom att bocka för ”Visa delsummor".

Integration med Fortnox

Har du en integration mot Fortnox så skapas bilagan automatiskt och blir en avskrift av reskontran i Fortnox.

I manualen Koppla ihop Fortnox med Capego får du bra instruktion för hur du gör för att koppla ihop Capego med Fortnox.