Capego Bokslut - 244A Leverantörsskulder med momsspecifikation

Denna bilaga använder du för att specificera dina leverantörsskulder.

Så här fyller du i bilagan

Ange leverantörens namn eller referensnummer, fakturadatum eller fakturanummer, kostnadskonto och skuldbelopp exklusive moms. Programmet räknar sedan automatiskt ut momsen och totalbeloppet. Du kan även lägga in momsbeloppet manuellt. Som standard räknar programmet med en moms på 25 procent. Du kan ändra momssatsen högst upp på sidan.

Du kan även välja att lägga in totalbeloppet, varpå programmet automatiskt räknar ut momsen och beloppet exklusive moms.

Använder bolaget reskontra i sitt bokföringsprogram så kan du med fördel använda en pdf-utskrift på reskontran från bokföringsprogrammet som underlag till bokslutet och koppla den till en extern bilaga.

Kontantmetoden

Bokför du dina leverantörsskulder enbart vid bokslutstillfället kan du först fylla i bilagan och sedan klicka på konteringsstämplen  eller trycka Ctrl+B. Då ger programmet dig automatiskt ett förslag på verifikation. Kontot i bilagehuvudet krediteras och kostnadskontona debiteras. Du får även förslag på kontering av momsen. Det går att ändra och lägga till uppgifter på verifikationen.