Capego Bokslut - 2330 Checkräkningskrediter

Denna bilaga används för att specificera checkräkningskrediter. I bokslutet ska ett minussaldo på checkräkningskontot 1930 omföras till skuldkontot checkräkningskredit 2330.

Dela konto

Om man inte vill byta konto så kan man välja att dela konto istället. Du högerklickar på hamburgermenyn till väster om det konto som du vill dela och väljer Dela konto.

I detta fallet vill du flytta hela UB-saldot på konto 1930 till Checkräkningskredit (långfristiga skulder), du väljer vilken rad som du ska dela kontot till och fyller i det belopp du vill flytta eller som i detta fallet bockar i Flytta allt.

Så här fyller du i bilagan

Ange kreditinstitut, räkningsnummer, beviljad och utnyttjad kredit. Om du fyller i kontonummer förs utnyttjad kredit över automatiskt från saldobalansen. Beloppet går då inte att ändra manuellt. Vill du ange ett annat belopp än vad som finns bokfört på kontot ska du inte ange något konto.

Uppgifter avseende beviljad kredit förs över till noten i årshandlingen.

Om någon del av kreditbeloppet ska amorteras inom det närmaste året ska denna del redovisas som en kortfristig skuld i bokslutet tex på bilaga 2350 Specifikation skulder. Krediten ska tas upp under långfristiga skulder om man har grundad anledning att anta att den kommer att förnyas.