Capego Bokslut - 111C Byggnader och mark, planenligt restvärde

Manuell registrering av utgående planenligt restvärde

Du fyller manuellt i uppgifter om ackumulerade anskaffningar, avskrivningar, uppskrivningar, nedskrivningar och bidrag.

Hämta värden från andra bilagor

För att hämta värden från underbilagor klickar du på "Välj bilagor att hämta från" du kan ange om du vill hämta värden från bilagorna 110A, 111A, 111B, 113A, 1130, 1150 och 118A.

Bilageurval

Förbättringsutgifter på annans fastighet
Förbättringsutgifter på annans fastighet specificeras på egen rad i balansräkningen och i en separat not enligt K2-regelverket men ingår i raden Byggnader och mark i K3.

Följer företaget K3-regelverket och bilagan 1120 Förbättringsutgifter på annans fastighet
upprättas kan denna summeras till sammanställningsbilagan "111C Byggnader och
mark, planenlig avskrivning". Det finns en ny inställning på bilagan för "Bokslutet
upprättas enligt K3" som du, i så fall, ska bocka i.

Hämta endast från markerade bilagor

Väljer du alternativet Hämta endast från markerade bilagor ger programmet förslag på de bilagor du har skapat. Det som hämtas är:

• Ingående anskaffningsvärde i år och föregående år
  • Inköp i år och föregående år
  • Ingående ackumulerade avskrivningar i år
  • Årets avskrivningar i år på byggnader
  • Taxeringsvärdet på mark.

Ingående ackumulerade avskrivningar föregående år och Årets avskrivningar föregående år får du lägga in manuellt första gången du använder bilagan. Det finns även möjlighet att låsa upp IB för manuell justering för föregående års ingående ackumulerade anskaffningsvärden och inköp.

Har du gjort försäljningar, vilket t ex gör att alla byggnader som fanns föregående år inte specificeras på bilaga 111A eller 111B, måste du justera de hämtade värdena. Det kan du göra genom att bocka för Mata in värden manuellt.

Överföring till not

Uppgifterna du fyller i på bilagan kommer att föras över till noten Byggnader och mark. På noten specificeras inte bidrag separat. De ingår som en avgående post i anskaffningsvärden och avskrivningar. Om du har ett utgående värde på ackumulerade bidrag kan det istället anges på anteckningsraderna under själva noten.

Lagar, regler och rekommendationer

ÅRL 4 kap 1§
IL 19 kap 26§